Zoete aardappelcake met dadels en gember

Zoete aardappelcake met dadels en gember

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 40 minuten

Wat heb je nodig:

150 gram volkorenmeel, ik gebruikte deze keer volkoren havermeel
50 gram amandelmeel
250 gram zoete aardappel, geschild
3 eieren
1 eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel kaneel
5 gram gember, fijngesneden, zonder schil
Theelepel bakpoeder
Snufje zout

Voor de vulling:

5 verse dadels, in kleine stukjes
25 gram pecannoten, in grove stukken gehakt

Overig:

Cakeblik (26 centimeter)
Beslagkom
Mixer, met twee gardes
Bakpapier

Zo maak je het:

1.Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ik maak gebruik van een heteluchtoven die onder en boven verwarmd.
2.Schil de zoete aardappel en kook deze beetgaar.
3.Voeg ondertussen alle droge ingrediënten samen.
4.Prak de zoete aardappel met een vork. Doe hier de eieren, de gember en de droge massa bij en mix dit tot een stevig beslag.
5..Voeg tot slot de dadels en noten toe en verdeel dit door het beslag met een lepel.
6.Stop het bakpapier in de cakeblik, zo krijg je de cake er na het bakken gemakkelijk uit. Giet vervolgens de cakemix in het blik. Bak hem in 40 minuten gaar en laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Je haalt 10 plakjes uit de zoete aardappelcake. Ik raad je aan om de cake niet in te vriezen, hierdoor verliest het zijn smaak.

Voedingswaarde per plakje, uitgaande van 10 plakjes per brood:
137 calorieën
16 gram koolhydraten
4 gram eiwitten
5,5 gram vet
3 gram vezels

Vind je het leuk om ze te beleggen? De cake combineert heerlijk met kaas of appelstroop (of allebei)!

Ben je een echte zoetekauw? Dan kun je wat extra dadels toevoegen. Liever geen dadels? Kies dan voor rozijnen of cranberries.

Wat past er beter bij de koude temperaturen, dan een heerlijke soep om je mee op te warmen? Deze maaltijdsoep […]

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less