Zelf chocolade maken

Zelf chocolade maken

Bereidingstijd: 10 minuten
Koeltijd: minimaal 60 minuten

Ik ben een echte chocoladeliefhebber, hoe puurder hoe beter. Om iedere dag chocola te eten is wellicht iets te veel van het goede, vooral omdat in de meeste chocoladerepen uit de supermarkt suiker is toegevoegd. Daarom ging ik op zoek naar een recept met minder suiker. Na verschillende recepten te hebben geprobeerd, heb ik een heerlijk recept gevonden die ik graag met jullie deel.

Begin je al te watertanden? Over 70 minuten kun je mijn favoriete chocolade proeven!

Wat heb je nodig:

Ingrediënten:
30 gram rauwe cacao
80 gram gesmolten kokosolie
Eetlepel honing
Handje gedroogde cranberries (dit kan ook ander gedroogd fruit zijn)
Snufje zeezout

Liever in één keer wat meer chocolade maken? Verdubbel dan de porties!

Benodigdheden:
Beslagkom
Lage ovenschaal of vierkante stenen schaal
Vershoudfolie

Zo maak je het:

1.Smelt de kokosolie in een pannetje (gebruik liever geen magnetron).
2.Meng in een beslagkom de gesmolten kokosolie met de cacao, honing, cranberries en het zout.
3.Bedek de schaal met vershoudfolie tot over de rand, hierdoor kun je de chocola gemakkelijk uit de schaal tillen als het hard is geworden.
4.Giet het mengsel in de schaal en laat dit vervolgens voor minimaal 60 minuten hard worden in de koelkast.
5.Breek de stukjes af die je gaat eten en zet daarna de schaal weer terug voor een volgend moment.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less