Vijf gezonde salade recepten

Vijf gezonde salade recepten

Ben je ook toe aan een flinke portie vitamines?
Omdat je van een blaadje sla niet happy wordt, is het belangrijk dat je ‘out of the box’ gaat denken. Welke groentes, bonen, kazen en noten vind je lekker? Wellicht past dat prima in een salade en eet je deze daardoor met plezier op.

Ik deel graag mijn vijf favoriete salade recepten met je. Je zit dan ook gelijk aan je dagelijkse hoeveelheid vitamines. Daarnaast draagt een salade voor lunch óf diner bij aan jouw goede voornemens om goed voor je lichaam te zorgen!

Liep het water je uit de mond bij het zien van de bovenstaande foto?
Het recept van de spinaziesalade met aardbeien en fetakaas heb ik gepikt van een vriendin, door haar is dit nu ook mijn favoriet!

Spinaziesalade met aardbeien en feta

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

3 handjes (baby) spinazie, gewassen
6 aardbeien, gehalveerd
20 gram fetakaas, gekruimeld
1 handje gepelde ongezouten pistachenoten
1 handje gewassen kikkererwten
Scheutje balsamico stroop
Optioneel: fijngesneden munt

Aangezien mijn favoriete groente bloemkool is, kan een salade zonder bloemkool niet ontbreken. Een salade die je, met falafel erbij, goed als avondmaaltijd kunt eten.

Bloemkoolsalade met falafel

Wat heb je nodig voor 2 personen:

½ bloemkool
1 portie falafel van Garden Gourmet
2 handjes (baby) spinazie
250 gram kleine groene asperges
½ komkommer, in grove stukken
2 eetlepels croutons
Scheutje olijfolie
Kerrie kruiden
Peper en zout

Zo maak je het:
1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
2.Snijd de bloemkool in roosjes en meng dit in een kom met wat olijfolie, kerrie kruiden, peper en zout. Rooster dit in de oven voor 20 minuutjes.
3.Besprenkel de asperges met wat olijfolie en zeezout en doe deze na 10 minuten ook in de oven. Na 10 minuten zijn beide groentes gaar. Laat ze 5 minuutjes afkoelen buiten de oven.
4.Snijd de falafel doormidden en verwarm deze in een koekenpan, zonder boter of olie.
5.Meng de spinazie, komkommer en croutons en doe hier de bloemkool en asperges bij.
De falafel kun je ernaast of in de salade serveren.

Optioneel: Maak, voor een extra smaakbeleving, een dressing door een eetlepel mosterd en een theelepel honing met elkaar te mengen.

Ben je een visliefhebber? Makreel, garnalen en zalm zijn goede producten om aan een salade toe te voegen. Dit zorgt voor een extra boost aan omega 3, waar wij als Nederlanders vaak een tekort aan hebben. Mijn variant is met tonijn uit blik, ik heb zo’n blikje altijd in de kast staan. Ook lekker voor op een cracker met wat hüttenkäse.

Tonijnsalade

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

3 handjes gemengde sla, kies de slasoort die jij lekker vindt
½ blikje tonijn op olijfolie
100 gram geraspte rode kool of koolsla
½ eetlepel mayonaise
1 theelepel citroensap
½ appel, in partjes

Zo maak je het:
1.Giet de olie uit het blikje tonijn en meng de tonijn samen met de mayonaise en het citroensap. Bewaar de andere helft van het blikje in de koelkast.
2. Meng de salade en de rode kool/koolsla in een kom en doe hier het tonijnmengsel bovenop. Maak de salade af met de appelpartjes.

Oosterse salade met kippendij of vegetarische kipstukjes

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

100 gram kippendijfilet in reepjes of 1 portie vegetarische kipstukjes
½ mango
3 handjes veldsla of spinazie
1 gele paprika in stukjes gesneden
1 handje taugé
Zout en peper
2 theelepels pindakaas
Scheutje sojasaus

Zo maak je het:
1.Bak de kippendij met een eetlepel olijfolie op halfhoog vuur gaar. Als je kiest voor de vegetarische kipstukje hoef je deze alleen even op te warmen in de koekenpan.
Dit kun je ook heel goed de avond ervoor doen als je toch al in de keuken staat.
2.Doe de paprika, de taugé en de veldsla in een kom en meng dit met de kip en de mango.
3.Meng de pindakaas met de sojasaus in een pannetje op laag vuur tot een sausje en doe dit over de salade.

Salad on the side!

Deze wortelsalade eet ik vaak als tussendoortje, of als lunch naast een volkoren cracker met humus bijvoorbeeld. Uiteraard ook mogelijk als lunch, maak de portie dan iets groter.

Wat heb je nodig voor 1 persoon:
75 gram gesneden wortel (peen Julienne)
1 grote eetlepel magere kwark
15 gram walnoten of gemengde noten
15 gram rozijnen
Snufje zout

Zo maak je het:
1.Meng de wortel met de kwark en het snufje zout.
2.Voeg vervolgens de noten en de rozijnen toe en roer het geheel totdat het goed is verdeeld.

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less