Vijf gezonde ontbijt recepten

Vijf gezonde ontbijt recepten

Voor de actieve ochtend liefhebber:

Havermoutpap

Niet alleen voor de koude dagen een goed idee, dit ontbijtje doet je iedere dag van het jaar goed! Maak hem in de winter met peer en kaneel en in de zomer met mango en walnoten. Of welk fruit je ook maar lekker vindt, je kunt havermoutpap echt overal mee combineren.
Mijn absolute favoriet? Havermoutpap met banaan, blauwe bessen en pindakaas!

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

Ingrediënten:
35 gram havermout*
200 ml amandelmelk of andere (plantaardige) melk
Jouw favoriete topping
*Ik gebruik vaak de voorverpakte zakjes van quaker, met kaneelsmaak

Benodigdheden:
Steelpannetje

Hoe maak je de havermoutpap:

1.Doe de havermout en de melk samen in een pannetjes op middelhoog vuur en blijf goed roeren tot een dikke pap.
2.Top it!

Tip: je kunt jouw topping ook mee koken in het pannetje of voeg, voor de chocoladeliefhebber, wat cacaopoeder toe.

Bananenpannenkoek

Geschikt voor een écht ontbijtfeestje (iedere dag is er wel iets te vieren toch!? Deze bananenpannenkoeken zijn ook heel geliefd bij kinderen!

Wat heb je nodig voor drie kleine pannenkoekjes (1 persoon):

Ingrediënten:
1 banaan, hoe rijper hoe beter
20 gram havermout
1 ei
Snufje kaneel
Theelepel kokosolie
Jouw favoriete topping

Benodigdheden:
Koekenpan, een pannenkoekenpan zou nóg beter zijn
Klein kommetje
Vork

Hoe maak je deze pannenkoekjes:

1.Prak de banaan met de vork fijn in de kom.
2.Voeg hier het ei, de havermout en het kaneel aan toe en roer dit goed door.
3.Verwarm de kokosolie in de pan en verdeel het beslag over drie kleine hoopjes in de pan.
Bak ze aan beide kanten goudbruin.

Appel-peer crumble

De bekende appel-peer crumble blijft een echte ontbijt topper, alleen al door de heerlijke geur in huis. Is het geen perenseizoen? Geen paniek! Je kunt het ook alleen met appel maken of de peer vervangen voor blauwe bessen of bramen.

Voor de rustige opstarter:

Chiapudding

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

Ingrediënten:
1 rijpe banaan
250 ml kokosmelk
4 eetlepels chiazaad
1 limoen, zowel de sap als de rasp van de schil
Twee theelepels fijne kokossnippers
Jouw favoriete topping

Benodigdheden:
Een afsluitbaar bakje

Hoe maak je deze chiapudding:
1.Prak de banaan fijn.
2.Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.
3.Doe de deksel op het bakje en zet een nachtje in de koelkast om het te laten opstijven.
4.Serveer de volgende dag met jouw favoriete topping.

Kwark special

Door de dag te starten met een eiwitrijk ontbijt (minimaal 250 gram zuivel) onderhoud je jouw spiermassa én zorg je langer voor een verzadigd gevoel. Dit voorkomt onnodig (ongezond)snacken.
Wat ik vaak toevoeg aan mijn kwark? Een handje gemengde noten in plaats van granola of muesli, zodat ik geen onnodige suikers binnen krijg. Ik maak het graag af met wat fruit en een snufje kaneel.

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Mijn favoriete combinaties zijn:
-Appel, kaneel, pindakaas en rozijnen
-Banaan en lijnzaad
-Blauwe bessen, frambozen en chiazaad
-Mango en walnoten

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less