Vegan rendang met jackfruit

Vegan rendang met jackfruit

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachten: 1 uur

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Ingrediënten
2 blikken jackfruit
1 kaneelstokje
3 laurierblaadjes
3 stengels bosui, gesneden
400 ml kokosmelk
500 gram sperziebonen
Gedroogde uitjes
Basmatirijst, 180 gram. 30 gram per persoon.
Optioneel: koriander

Voor de currypasta:
70 gram gemengde noten of alleen cashewnoten
6 eetlepels ketjap manis
3 teentjes knoflook
3 grote rode uien
5 cm verse gemberwortel, zonder schil
1 eetlepel kerrie kruiden
1/2 citroen, zowel de sap als de schil
½ theelepel chilivlokken

Benodigdheden
Hapjespan

Hoe maak je de rendang:

1.Meng alle ingrediënten voor de currypasta in een keukenmachine tot een dikke gladde massa.
2. Doe ondertussen de blikken jackfruit in een vergiet, was dit met koud kraanwater en laat goed uitlekken. Trek vervolgens de stukjes jackfruit met twee vorken uit elkaar tot je grove stukken overhoudt.
3.Doe een eetlepel olijfolie in de pan en voeg hier de currypasta aan toe. Roer dit voor 2 minuten goed warm en bak vervolgens de stukjes jackfruit voor nog eens 5 minuten mee.
4.Voeg de kokosmelk toe aan de pan en roer dit goed door. Doe dan de laurierblaadjes en het kaneelstokje erbij en laat dit voor 45 minuutjes pruttelen met de deksel op de pan.
5.Na 45 minuten doe je de deksel van de pan. Verwijder de laurierblaadjes en kaneel en laat het nog 15 minuutjes doorkoken. Voeg eventueel een theelepel maïzena toe om de rendang te verdikken. Breng op smaak met peper en zout.
6.Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook deze beetgaar.
7. Serveer de rendang met de rijst, sperziebonen, bosui en de gedroogde uitjes.

Je kunt de rendang de volgende dag ook nog eten (nog lekkerder eigenlijk) of invriezen voor een later moment.

Bereidingstijd: 20 minuten Minimaal 3 uur in de koelkast Wat heb je nodig voor de bodem: 150 gram dadels, ontpit […]

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less