Winterse soepen

Winterse soepen

Wat past er beter bij de koude temperaturen, dan een heerlijke soep om je mee op te warmen? Deze maaltijdsoep recepten zijn zo gemaakt en met een beetje mazzel houd je nog een restje over voor de lunch van morgen!

Broccoli-courgettesoep

Wat heb je nodig voor vier personen

Ingrediënten:
Een stronk broccoli
Twee courgettes
125 gram crème fraîche of zure room
1 liter gekookt water
Twee blokjes bouillon (groente of rund)
Grote rode ui
Twee teentjes knoflook
Peper en zout
Olijfolie

Benodigdheden:
Oven
Soeppan
Staafmixer

Pompoensoep: flespompoen met wortel en bloemkool

Wat heb je nodig voor zes personen

Ingrediënten:
Een flespompoen
Een grote winterpeen
Een kleine bloemkool, zonder blad
Sap van een citroen
400 ml kokosmelk
1 liter gekookt water
Een blokje groentebouillon
Grote rode ui
Twee teentjes knoflook
Peper en zout
Olijfolie

Voor de topping:
125 gram crème fraîche of zure room
Geroosterde pinda’s

Benodigdheden:
Oven
Soeppan
Staafmixer

Tomatensoep met wortel en puntpaprika

Wat heb je nodig voor vier personen

Ingrediënten:
Vier trostomaten
Vier rode puntpaprika’s
Een grote winterpeen
Klein potje tomatenpuree (70 gram)
Twee blokjes bouillon (groente of rund)
(Verse) basilicum
Grote rode ui
Twee teentjes knoflook
Peper en zout
Olijfolie

Benodigdheden:
Oven
Soeppan
Staafmixer

Bereidingswijze van de winterse soepen:

1.Bekleed de bakplaat met bakpapier.
2.Verwarm de oven voor op 220 graden.
3.Snijd de groenten in gelijke stukken en meng dit met de olijfolie, 1 teentje knoflook en het peper en zout. Leg de groentes op de bakplaat en grill dit 20 minuten in de oven.
4.Snijd ondertussen de ui en het andere teentje knoflook. Het hoeven niet hele kleine stukjes te zijn, want we gaan de soep op het eind pureren.
5.Kook 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Zorg dat je goed roert, zodat de bouillonblokjes helemaal oplossen.
6.Pak de grote soeppan erbij en fruit de rode ui en knoflook in een eetlepel olijfolie.
7.Haal na 20 minuten de groentes uit de oven en voeg deze, samen met de bouillon, toe aan de soeppan.
Let op: maak je de pompoensoep? Voeg dan ook nu de kokosmelk en het citroensap toe.
8.Laat dit vervolgens voor 15 minuten zachtjes koken. Pureer daarna de soep met de staafmixer.
Let op: maak je de tomatensoep? Voeg dan eerst de basilicumblaadjes toe, voordat je gaat mixen.

De garnering:
Voeg bij de broccoli-courgettesoep de room toe aan de soep zodra je klaar bent met mixen.
Gebruik de room en de pinda’s als garnering bij de pompoensoep.
Roer de tomatenpuree door de tomatensoep na het mixen.

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less