Kwark cake

Kwark cake

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 40 minuten

Wat heb je nodig:

Ingrediënten:
Twee rijpe bananen
250 gram Skyr kwark, bosvruchten smaak*
Twee eieren
200 gram amandelmeel
30 gram havermout
Kaneel of koekkruiden
Theelepel bakpoeder
Optioneel: rood fruit om te serveren

*Geen fan van bosvruchten? Maak de cake dan met een andere smaak Skyr.

Benodigdheden:
Bakblik, 24 centimeter
Bakpapier
Beslagkom
Vork en lepel
Pannenlikker

Zo maak je het:

1.Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
2.Prak de banaan fijn in de beslagkom. Voeg hier de eieren aan toe en roer goed door.
3.Voeg alle overige ingrediënten toe en meng dit met een lepel tot een glad beslag.
4.Bedek het bakblik met bakpapier en schenk het mengsel erin. Gebruik je pannenlikker zodat er niets aan de randen van de kom blijft plakken.
5.Bak de cake in 40 minuten gaar, zet de oven uit en laat hem voor minimaal 10 minuten in de oven staan. Zo wordt de korst aan de bovenkant mooi bruin.

Serveer de kwarkbrood als hij volledig is afgekoeld met wat rood fruit als topping.

Voedingswaarde per plakje, uitgaande van tien plakjes per brood:

183 calorieën
10 gram koolhydraten
9 gram eiwitten
10 gram vetten
3 gram vezels

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less