Gezonde kwarktaart

Gezonde kwarktaart

Bereidingstijd: 20 minuten
Minimaal 3 uur in de koelkast

Wat heb je nodig voor de bodem:

150 gram dadels, ontpit
100 gram abrikozen
50 gram amandelmeel
50 gram volkorenmeel
1 grote eetlepel kokosolie

Wat heb je nodig voor de kwarkvulling:

500 gram Griekse yoghurt, kwark of plantaardige yoghurt
4 blaadjes gelatine (neem 5 blaadjes agar agar voor de vegan variant)
1 eetlepel honing
1 eetlepel chiazaad

Overig:

Standaard bakblik (31 centimeter). Je kunt hem eventueel ook bereiden in een ronde taartvorm.
Bakpapier

Hoe maak je de taart:

1.Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix dit tot een stevige bodem.
2.Doe het bakpapier in het bakblik. Voeg de bodem toe en druk deze stevig aan. Zet dit vervolgens voor 10 minuten in de koelkast.
3.Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water*. Knijp ze goed uit en los ze op door een klein laagje water op te warmen op laag vuur.
*Lees goed de bereidingswijze achterop de verpakking. De tijd dat je de gelatine moet laten weken kan afhangen van het soort gelatine dat je gebruikt.
4.Meng de yoghurt, honing, chiazaad en de opgeloste gelatine in een grote kom. Breng dit mengsel vervolgens aan op de bodem. Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast om goed op te stijven.
5.Snijd de zespri (met schil) in plakjes wanneer je de kwarktaart gaat serveren en leg deze ter decoratie bovenop de taart.
Uiteraard is dit ook mogelijk met ander fruit, zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen en mango.

Voedingswaarde per stukje, uitgaande van 10 stukjes taart met zespri:
170 calorieën
18 gram koolhydraten
9 gram eiwitten
6 gram vet
3,5 gram vezels

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less