Bloemkooltaart

Bloemkooltaart

Bereidingstijd:10 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ik serveer de bloemkooltaart vaak bij de soep of als warme borrelhap. Als hoofdgerecht geschikt voor drie personen.

Wat heb je nodig:

1 bloemkool (+/- 500 gram)
1 grote rode ui
1 teentje knoflook
6 eieren
100 gram volkorenmeel
80 gram kaas (mozzarella, cheddar of jonge geraspte kaas)
2 theelepels bakpoeder
Peper
Zout
1 eetlepel kurkuma kruiden
2 eetlepels kerrie
Takje verse basilicum of tijm, fijngehakt
Olijfolie

Zo maak je de bloemkooltaart:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ik maak gebruik van een heteluchtoven die onder en boven verwarmd.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en meng dit in een grote kom met een scheutje olijfolie, peper, zout, 1 eetlepel kurkuma en 1 eetlepel kerrie kruiden. Rooster de bloemkool voor 20 minuutjes in de oven.
3.Klop ondertussen de eieren in een beslagkom en voeg hier de volkorenmeel, het bakpoeder, de basilicum, knoflook, 1 eetlepel kerrie, de helft van de rode ui en wat peper en zout aan toe. Klop dit tot een egale massa. Roer tot slot de kaas erdoorheen.
4.Neem een grote ovenschaal en vet deze in met olijfolie.
5. Haal de bloemkool uit de oven en voeg dit toe aan het eiermengsel. Giet dit samen in de ovenschaal.
6. Snijd de andere helft van de ui in grove snippers. Leg deze op het mengsel in de ovenschaal.
7. Bak de bloemkooltaart in 30 minuten gaar. Laat de taart even afkoelen voordat je hem serveert.

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less