Appel/peer crumble

Appel/peer crumble

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

2 grote appels, ik gebruik Elstar appels, in grove blokjes
2 grote rijpe peren, in grove blokjes
150 gram havermout
70 gram grote blauwe rozijnen
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel kaneel
50 gram kokosolie, op kamertemperatuur
Optioneel:1 eetlepel custardpoeder door het appel/peer mengsel

Ovenschaal (die ik gebruikte is 23 bij 23 cm)
Beslagkom
Kwast voor het invetten

Zo maak je het:

1.Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met kokosolie.
Ik maak gebruik van een heteluchtoven die onder en boven verwarmd.
2.Schil de appels en de peren en doe dit in een beslagkom. Voeg hier de kaneel, speculaaskruiden en rozijnen aan toe. Verdeel dit mengsel over de ingevette ovenschaal.
3.Gebruik dezelfde beslagkom en doe hier de havermout in met de 50 gram kokosolie. Prak dit met een vork zodat het goed mengt. Er mogen kleine stukjes kokosolie in blijven, dan wordt het juist een lekkere crumble!
4.Doe het havermout mengsel boven op het appel/peer mengsel en druk goed aan.
5.Zet de havermout crumble voor 25 minuutjes in de oven, je huis gaat heerlijk naar appeltaart ruiken!

Tips hoe te serveren:

Laat de crumble 10 minuutjes afkoelen. Warm is de crumble het lekkerst!
Maak je hem de dag van tevoren? Warm de crumble dan nog even kort in de oven op voordat je hem serveert.
Wanneer hij al is afgekoeld is het de perfecte vervanging voor de granola door je kwark.
Het is mijn favoriete ontbijt maar je kunt het uiteraard ook serveren als dessert, met een bolletje kaneelijs bijvoorbeeld.

Voedingswaarde per persoon, uitgaande van 4 personen:
331 calorieën
43 gram koolhydraten
4 gram eiwitten
14,5 gram vet
5 gram vezels

1.Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met kokosolie.
Ik maak gebruik van een heteluchtoven die onder en boven verwarmd.
2.Schil de appels en de peren en doe dit in een beslagkom. Voeg hier de kaneel, speculaaskruiden en rozijnen aan toe. Verdeel dit mengsel over de ingevette ovenschaal.
3.Gebruik dezelfde beslagkom en doe hier de havermout in met de 50 gram kokosolie. Prak dit met een vork zodat het goed mengt. Er mogen kleine stukjes kokosolie in blijven, dan wordt het juist een lekkere crumble!
4.Doe het havermout mengsel boven op het appel/peer mengsel en druk goed aan.
5.Zet de havermout crumble voor 25 minuutjes in de oven, je huis gaat heerlijk naar appeltaart ruiken!

  • appels 2 grote
  • peren 2 grote
  • havermout 150 gram
  • blauwe rozijnen 70 gram
  • speculaaskruiden 1 theelepel
  • kaneel 1 eetlepel
  • kokosolie 50 gram

Bereidingstijd: 8 minuten Oventijd: 20 minuten Wat je nodig hebt voor een goed gevulde pot met granola: Ingrediënten: 100 gram […]

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less