Gezonde tussendoortjes voor onderweg

Gezonde tussendoortjes voor onderweg

Iedereen lijkt altijd maar gehaast en druk door het leven te razen. Zo’n drukke ochtend dat je onvoorbereid de deur uit rent en onderweg dan maar een snack scoort, klinkt je vast niet onbekend in de oren. Helaas zijn deze snelle snacks in de meeste gevallen niet bepaald gezond. Bij het tankstation en de Albert Heijn To Go weten ze precies hoe ze jou kunnen verleiden voor al het lekkers dat ze aanbieden. Hier gaan we verandering in brengen! Ik ga je helpen hoe je op dit soort momenten toch een gezonde keuze kunt maken, maar ook hoe je deze uitgaven onderweg kunt voorkomen.

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Wat is nou eigenlijk gezond? Dit is een vraag die ik vaak krijg. Iedereen heeft zijn eigen beeld van gezonde voeding. Dit beeld hangt vaak samen met het doel dat iemand wilt bereiken met zijn of haar voedingspatroon. Als ik het heb over gezonde tussendoortjes kijk ik naar één van de volgende aspecten:
-Rijk aan vezels (volkoren variant)
-Zo min mogelijk toegevoegde suikers
-Laag in verzadigde vetten, zoals palmolie of kokosolie
-Gezonde vetten zoals noten, zaden en pitten

Tip: bekijk de etiketten van de producten die je koopt! Hoe vaker je dat doet, hoe minder tijd en moeite het je gaat kosten om gezonde tussendoortjes te ontdekken.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een gezond tussendoortje?

Net als bij elk ander moment dat je eet is het belangrijk dat je weet waarom je een bepaalde keuze maakt. Kies je voor een koolhydraatrijke maaltijd of snack omdat je snelle energie nodig hebt? Of kies je juist voor een eiwitrijk product dat zorgt voor een lange verzadiging of voor het herstel en/of de opbouw van je spieren? Het belangrijkste is dat je de voedingskeuzes altijd maakt vanuit jouw persoonlijke doel!

Heb je geen specifiek doel? Dat kan natuurlijk ook! Naast het doel is variatie in je voeding namelijk ook heel belangrijk. Je kunt er ook voor kiezen om je keuze voor een tussendoortje hierop te baseren. Bestond jouw dag al voor een groot deel uit koolhydraten, bijvoorbeeld door een ontbijt met havermout en een lunch met brood? Dan kan je lichaam wel wat variatie gebruiken door voor een andere voedingsstof te kiezen, zoals gezonde vetten of iets met eiwitten. Zo blijft je inname in voedingsstoffen in balans en daar wordt je lichaam erg blij van!

Wat is het voordeel van gezond snacken?

Door gezonde tussendoortjes toe te voegen aan je eetpatroon kan dit een bevorderende werking hebben op je gezondheid. Denk dan vooral aan tussendoortjes zoals groenten, fruit en ongezouten noten. Een gezond tussendoortje is daarnaast laag in toegevoegde suikers, waardoor je bloedsuikerschommelingen tegengaat. Door de bloedsuikerschommelingen te vermijden blijft je energielevel beter op peil en ervaar je minder suikerdips.

Vind je het lastig om afwisselende tussendoortjes te bedenken? Dat begrijpen we maar al te goed! Daarom hebben we hieronder een aantal gezonde, makkelijke en eiwitrijke tussendoortjes voor je op een rijtje gezet.

5x een gezond tussendoortjes voor thuis

5x een gezond tussendoortje voor onderweg

 • Handje gemengde noten.
  Eventueel met een stuk gedroogd fruit, zoals dadel of abrikoos, voor de zoete bite.
 • Rauwkost, zoals wortel, komkommer, paprika, cherry tomaatjes en radijs.
 • Naked bar.
  Een snack waarbij het belangrijk is dat je weet dat het veel koolhydraten bevat.
 • Appel met kaneel.
  Snijd in de ochtend het klokhuis uit de appel maar laat de schil erom. Doe een snufje kaneel over de stukjes appel en neem mee in een bakje.
 • Smoothie van plantaardige melk of yoghurt, 1 stuk fruit, 1 stuk groente en een eetlepel lijnzaad.

5 eiwitrijke tussendoortjes

 • Salade van een halve avocado, handje cherry tomaatjes, 2 eetlepels Hüttenkäse en een snufje zeezout.
 • Fulfil eiwitbar, caramel zeezout is mijn favoriete smaak.
 • Lindhahls Kvarg (150 gram) to go.
  Vanille, framboos of stracciatella smaak
 • Ei wrap van 2 eieren met hüttenkäse en rucola.
 • Plakje kwark cake 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less