Eetdagboek: wat eet ik de eerste dagen van het nieuwe jaar?

Eetdagboek: wat eet ik de eerste dagen van het nieuwe jaar?

Tijdens de feestdagen heb ik mij even laten gaan. Ik heb volop genoten van de gezelligheid met vrienden en familie en een weekje vakantie gehad om mezelf weer op te laden voor de januari drukte.

Nu de feestdagen achter de rug zijn, is het tijd om de gezonde levensstijl weer op te pakken. Wellicht kan ik je daarbij inspireren door je een kijkje te geven in mijn voedingspatroon. Doordat ik vorige week vanuit huis werkte, was het voor mij een stuk makkelijker om mijn eetmomenten in te plannen. Maar… alle gerechten zijn ook gemakkelijk mee te nemen!

2 januari:

08.00 ontbijt:
Eén meergranen rijstwafel met pindakaas en een halve banaan + grote kop gemberthee

09.00 – 10.00:
Eerste sportschool bezoekje van 2020: TRX-les. Tijdens het sporten drink ik natuurlijk water.

10.15:
Ik maak een herstelshake zodat ik morgen hopelijk niet al te veel spierpijn heb. Ik gebruik de andere helft van de banaan, 150 ml havermelk en 20 gram eiwitpoeder van Flinndal sport. Even in de blender en het is net een milkshake!

11.30 ontbijtje 2.0:
Ik neem 150 gram Franse kwark met 30 gram gemengde noten en een zespri kiwi mét schil.
Daarbij drink ik een glas sinaasappel gemberthee van de Albert Heijn.

13.30 lunchtijd:
Twee volkoren crackers met tomaat basilicum humus, met daarop plakjes van een halve avocado. Ik zorg ervoor dat ik altijd groenten eet bij de lunch. Vaak is dat in de vorm van een salade, maar vandaag neem ik wat cherrytomaatjes en een puntpaprika. Ik drink er een verse gemberthee bij. Als ‘toetje’ neem ik twee verse dadels.

16.00:
Omdat mijn lichaam de afgelopen week is getriggerd door suikerrijke producten, voel ik de craving naar suikers opkomen. Ik neem een volkoren cracker met roomboter en pure hagelslag en een kaneelthee.

17.15:
Na het boodschappen doen neem ik een handje cashewnoten en een glas spa rood.

19.00:
Ik maak een curry met pompoen en kook daar 25 gram basmati rijst bij. Als drinken neem ik nog een glas spa rood.

21.00: Twee blokjes 85% pure chocolade en een grote mok groene thee met citroensmaak.

3 januari:

08.00 ontbijt:
Eén peer, zonder schil, een volkoren cracker met appelstroop en een kop gemberthee.

09.00 – 10.00:
Ondanks dat ik nog spierpijn heb van gister ga ik vandaag alsnog een uurtje boksen samen met een vriendin.

10.30:
Sinds tijden niet meer zo’n zware training gehad. Ik ben er misselijk van. Op de planning stond om een flinke bak kwark te eten maar dat gaat er nu niet in. In plaats daarvan maak ik, net als gister, een eiwitshake. Dit keer met een hele banaan, 200 ml havermelk en 30 gram eiwitpoeder van Flinndal sport.

12.00 tijd voor lunch:
Een volkoren cracker met humus en 4 plakjes komkommer erop. Daarnaast maak ik een salade met garnalen en drink ik een grote mok sinaasappel gemberthee van de Albert Heijn.
Een half uurtje na de lunch neem ik als ‘toetje’ twee verse dadels.

15.00:
Misschien was het toch niet zo’n goed idee om na de vakantie twee ochtenden achter elkaar te sporten. Zelfs het typen op mijn laptop doet pijn aan mijn schouders. Extra eiwitten eten dus! Ik neem een Kvarg toetje met stracciatella smaak. Dit zijn kleine bakjes van 150 gram, ideaal om mee te nemen. Daarnaast drink ik een mok met winterthee.

17.30 borreltijd:
Ik start pas volgende week maandag met Dry January dus geniet extra van dit momentje.
Ik neem een glas rode wijn met daarnaast een glas spa rood. Als snack neem ik twee plakjes ossenworst, een plakje leverworst en een handje cassave chips.

19.15 avondeten:
Suddervlees met rode kool naar het recept van mijn moeder! Ik kies er bewust voor om geen aardappels te eten. Ik drink daarna nog twee kopjes verse gemberthee

4 januari:

09.00:
Ik start de ochtend met een gemberthee maar heb nog geen trek in ontbijt.

11.00 ontbijt:
Ik maak een bananenpannenkoek van: 1 ei, 1 banaan, 20 gram havermout en een theelepel kaneel. Daarbij eet ik een passievrucht voor de extra vitamientjes.

14.00 lunch:
Vanwege mijn late ontbijtje schuift de lunch ook iets op. Ik doe eerst mijn zaterdag rondje over de markt en haal daar de allerlekkerste kaas. Bij thuiskomst beleg ik een hard volkorenbroodje met roomboter, kaas en augurk. Ik drink nog een thee en een glas spa rood.

18.00 avondeten:
Ik eet een carpaccio salade en een kom zelfgemaakte tomaten-groentesoep. Daarbij neem ik drie stukjes spelt stokbrood met roomboter en zeezout.

21.00:
Twee kopjes sterrenmunt thee met drie blokjes 70% pure chocola.

5 januari:

09.30 ontbijt:
Ik start vandaag met 200 gram magere kwark met daarin een halve gebakken appel (met schil), 15 gram rozijnen en een snufje kaneel. Net een appeltaartje! Ik drink daarbij een sinaasappel gemberthee.

13.00 lunch:
Ik heb een werkafspraak om mijn contentplanning van 2020 uit te werken. Hier moet natuurlijk wel gezond bij gegeten worden! Ik neem een kleine salade met blauwe kaas, gemengde noten, vijgen en balsamico en een vegetarische erwtensoep. Ik drink daarnaast een groot flesje ginger beer.

15.30:
Bij thuiskomst ga ik meteen aan de slag met mijn administratie, altijd een feestje. Ik drink daar een kopje winterthee bij.

17.00 middagsnack:
Ik krijg weer wat trek en kies voor een meergranen rijstwafel met pindakaas en hagelslag, mijn favoriete tussendoortje!

19.15 avondeten:
Op zondag neem ik altijd wat meer de tijd om te koken. Vooral omdat ik het leuk vind, maar ook omdat het er doordeweeks vaak niet van komt. Dan zijn mijn eisen: gezond en zo snel mogelijk. Vandaag maak ik een vegetarische noedelsalade. Op winterse dagen vind ik koude salades als avondeten niet altijd een succes. Gelukkig maken de sperziebonen en noedels deze salade lauwwarm, perfect dus!

20.30
Mijn favoriete programma gaat van start: heel Holland bakt! Lekker kneuterig, daar geniet ik echt van. Ik drink een verse gemberthee met kaneel en twee blokjes 70% pure chocolade.

Ik hoop dat het kijkje in mijn eetpatroon je heeft geïnspireerd om zelf ook weer je gezonde levensstijl op te pakken. Vind je het lastig om zelf de draad op te pakken? Bekijk dan eens de persoonlijke voedingsprogramma’s die ik aanbied. Misschien kan ik je helpen!

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less