Reguliere diëtetiek

Vergoeding

In Nederland hebben we allemaal een basis zorgverzekering. In 2023 wordt vanuit deze basisverzekering voor iedereen drie uur dieetadvisering van een diëtist vergoed. Het tarief wat je vergoed krijgt verschilt per zorgverzekeraar. Een consult bij Boon wordt voor 70 tot 100% vergoed, afhankelijk van jouw verzekeringsmaatschappij. 

Ik ben niet bij een zorgverzekeraar aangesloten omdat ik mij niet wil beperken tot een selecte cliëntengroep. Je ontvangt en betaalt mijn factuur daarom eerst zelf en daarna dien je zelf de rekening in bij je zorgverzekeraar. 

Eigen risico

Wanneer je de dieetadvisering uit je basis zorgverzekering gebruikt, moet je hiervoor in de meeste gevallen eerst je eigen risico betalen. Het eigen risico is in 2023 wettelijk vastgesteld op € 385,-.

Toegankelijkheid diëtist 

Sinds 2011 heb je geen verwijsbrief van de huisarts meer nodig om dieetadvisering vergoed te krijgen. Uiteraard ben je met een verwijzing alsnog van harte welkom. In sommige gevallen kan het voor mij juist van toegevoegde waarde zijn om de reden van de verwijzing te weten.  

Aanvullende verzekering

Ben je aanvullend verzekerd? Dan kan het zo zijn dat je meer dan drie uur dieetadvisering vergoed krijgt. Je kunt dit zelf online checken op Independer. Als je meer dan drie uur dieetadvisering nodig hebt, maar niet aanvullend bent verzekerd, betaal je de consulten zelf.  

Tarieven 

Dienst Beschrijving Kosten
Intakegesprek* 40 minuten directe tijd en 20 minuten indirecte tijd €75,- *Naderhand ontvang je een voedingsadvies per mail
Eerste vervolgconsult* 30 minuten €40,- *Naderhand ontvang je een aanvullend voedingsadvies per mail
Vervolgconsult 30 minuten €30,-
Vervolgconsult kort 15 tot 20 minuten €15 tot €20 euro

Alle consulten kunnen ook online worden aangeboden, hiervoor gelden dezelfde prijzen.

Annuleren afspraak

Wanneer je verhinderd bent, dien je de afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen via telefoon of e-mail. Wanneer je later afzegt of de afspraak niet nakomt dan ontvang je een rekening van het consult. Deze kun je niet bij de zorgverzekeraar declareren.

Interesse? Neem direct contact op

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@boongetupandgo

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN IK ZAL CONTACT MET JE OPNEMEN

Vragen of opmerkingen?

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes op gebied van voeding en lifestyle.

Neem contact op

Ik ben doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Telefonisch of via de mail
06 44 07 32 16
info@boondietist.nl

Volg ons

@boongetupandgo
expand_less